Belépés
A népgyógyászat csodanövénye az oregánó!
... többször is. Amennyiben rendellenes reakciók, pl. viszketés lépnek fel, alkalmazását meg kell szakítani.

Hajmosásnál pár cseppet kell adni a samponhoz hajmosás előtt, majd a habot pár percig a hajon kell hagyni és leöblíteni.

Kézmosáskor pár csepp oregánó olajat adunk a folyékony szappanhoz, és kiváló antiszeptikus hatású kézmosót nyerünk. Tusoláshoz ug...
2024-02-09 21:37:29
Valódi hit
... mennyi volt szilárd, mennyi látszat. Mert ha az, ami cserbenhagyott téged, valódi lett volna, akkor nem emésztette volna fel semmilyen próbatétel, amelyen keresztülmentél. Elvesztetted a habot a pohár tetejéről, de mindaz, ami valóban érték, még mindig ott van. Ennek így kell lennie, mert a hit nem földi dolgokból születik. A földi dolgok nem tudják megölni a hitet, és még egy iga...
2023-12-11 07:33:23
A világirodalom gyöngyszemei
... özönlik
vegyülő suhogása;
magány sehol; isteni jel
s rend, hogy minden tünemény
keveredjék valamivel -
Mért ne veled én?

A hegy csókolva tör égbe,
habot hab ölel, szorít, átfog;
egymást ringatva, becézve
hajlonganak a virágok;
a földet a nap sugara,
a hold a tengereket:
minden csókol... - S te soha...
2023-08-07 20:00:43
szilvás
... keverni - mondta tovább a folyamatot, miközben kizsírozott és lisztezett egy tepsit, és kimért 30 deka lisztet, amihez hozzákevert egy sütőport. S közben még a tojásfehérjéből is felverte a habot.
- Az úgy má jó lesz, ügyesen kikeverted - dicsért meg, miközben szeműgyre vette a rám bízott fázist.
- No, most szépen belé kell keverni a habba ezt a masszát, s az átalszitált...
2023-01-31 16:38:36
Régimódi Diós-habos lekváros sütemény
... kemény habbá verjük. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd hozzáadjuk a keményre felvert tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
A diós habot egyenletesen rákenjük a lekvár tetejére, majd előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig...
2023-01-17 19:21:22
Versek a télről: JANUÁR
... ÉGI PÉK
 

Szitálni kezd
az égi pék,
és hullanak a hópihék.
Óriási
szitán át
száll a pehelymilliárd.
Milliárdnyi
hópehely.
Az égi pék habot ver.
Habos havon
cinkenyom.
Cinke szökdel a havon.
Fekete pont
fehér pont.
Varjú károg: - Fázom, fázom!


...
2023-01-04 20:00:55
Variációk mézeskalácsra
... kibéleljük. Mostanában csak az aljára szoktam papírt tenni, az oldalát pedig formaleválasztó spray-vel fújom be.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral kihabosítjuk alaposan, egészen addig, míg majdnem ki nem fehéredik a massza. Ekkor hozzáöntjük a langyos vizet és az étolajat, majd az átszitált kakaópor-...
2022-12-03 19:10:43
diós félholdak
... diós masszát és megint vissza tesszük a sütőbe sülni 180 fokra, kb. 20 percre. (Ha van rá lehetőségünk, akkor a sütőnek csak a felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni)
Ha megsült a diós hab is a tetején, kivesszük, hűlni hagyjuk és pogácsa szaggatóval holdakat szaggatunk belőle. A tetejét tálalás előtt porcukorral leszórjuk.
[ke...
2022-09-21 20:22:09
Mai desszertem túrós alagút
... Én egy kicsit belenyomkodtam a tésztát az őzgerincbe, hogy jól felvegye az alakját!

Jöhet a töltelék:
A túrót tálba tesszük, ráütjük a tojások sárgáját, a fehérjéből kemény habot verünk, a túróhoz keverjük a cukrot, búzadarát és a citrom reszelt héját,bele csavarjuk a citromok levét is, ezután a tojásfehérje habot is beleforgattam! A tölteléket ketté szedjük és tés...
2022-06-02 21:17:37
Női szeszély
... magam, és mentem segíteni. Nem lakott messzire. Már minden hozzávaló a konyha asztalon volt. A mérleg a kredencen, a bordó vájling pedig a felfordított hokedli lábai között. Ebből tudtam, hogy habot biztosan verünk.
- Mit gondolt ki mama - kérdeztem, mert hirtelen nem jöttem rá.
- Női szeszélyt. Az hamar es van, finom es, s kereszleányom es szereti - válaszolta.
A...
2022-05-09 19:13:34
1 2 3 .........................80 81 .............120 121 ............160 161 162 
Címkék: Régimódi Diós-habos, népgyógyászat csodanövénye, világirodalom gyöngyszemei, samponhoz hajmosás, hajon kell, folyékony szappanhoz, pohár tetejéről, földi dolgok, hegy csókolva, darált diót, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, keményre felvert, diós habot, lekvár tetejére, aljára szoktam, oldalát pedig, tojásokat kettéválasztjuk, csipet sóval, cukorral kihabosítjuk, langyos vizet, átszitált kakaópor-, sütőbe sülni, sütőnek csak, felső sütési, habot kell, tetejét tálalás, kicsit belenyomkodtam, túrót tálba, tojások sárgáját, fehérjéből kemény, túróhoz keverjük, citrom reszelt, citromok levét, tojásfehérje habot, tölteléket ketté, konyha asztalon, bordó vájling, felfordított hokedli, tojásfehérjéből, keresztülmentél, formaleválasztó, kettéválasztjuk, cserbenhagyott, pehelymilliárd, összeforgatjuk, belenyomkodtam, kereszleányom, népgyógyászat, világirodalom, antiszeptikus, mézeskalácsra, hőmérsékleten, légkeverésnél, előmelegített, beleforgattam, összekeverjük, tojássárgákat, alkalmazását, gyöngyszemei, tojásfehérje,
© 2013 TVN.HU Kft.